14 Nisan 2011 Perşembe

S04E20 The Herb Garden Germination


Penny spreads a rumor that Bernadette is thinking of breaking up with Howard. Howard is unaware of the rumor, and plans to ask Bernadette to marry him. Upon hearing the false rumor that Bernadette is thinking of breaking up with Howard, Raj is excited, as he has his own crush on Bernadette. Bernadette cuts off Howard as he pulls out the ring to propose, in what appears to be a rejection, but she actually accepts his marriage proposal, much to Raj's dismay.

The false rumor about Bernadette breaking up with Howard motivates Amy and Sheldon to conduct an experiment in which they concurrently spread two false rumors: a juicy one (Amy and Sheldon had sex) and a mundane one (Amy decided to start a herb garden) to see which rumor gets back to them first. As expected, the juicy rumor reaches the entire group in under 24 hours while the mundane rumor never gets back to Amy and Sheldon. Later, Amy and Sheldon spread two more false rumors in the same manner as the first two: the mundane one being that Amy is getting orthotics, while the juicy one is that Amy is pregnant with Sheldon's child.

Physicist Brian Greene makes a cameo appearance at the beginning of this episode, featuring his book The Hidden Reality.

23 Mart 2011 Çarşamba

S04E18 The Prestidigitation Approximation


Priya forces Leonard to choose between a relationship with her or a friendship with Penny. A magic trick by Howard has Sheldon fooled.

S04E17 The Toast Derivation



Sheldon becomes concerned when everybody begins to hang out at Raj's apartment and discovers Leonard is the center of the group.

S04E16 The Cohabitation Formulation



Bernadette makes Howard choose between herself and his mother, and how will Penny react when Leonard begins seeing Raj's sister again when she's back in town?

20 Şubat 2011 Pazar

S04E15 The Benefactor Factor


To secure needed funding for their school, Sheldon convinces Leonard to get friendly with a wealthy benefactor.

S04E14 The Thespian Catalyst


To improve his skills as an instructor, Sheldon asks Penny to give him acting lessons. Meanwhile, Raj begins having impure fantasies about Bernadette.

25 Ocak 2011 Salı

S04E13 The Love Car Displacement


Otelde yapılacan bilim konferansı için bütün herkes otele gider. Howard sevgilisinin eski çıktığını görür ve onu kıskanır çünkü adam çok yakışıklı ve uzun boyludur ve ağzından kötü sözler çıkar ve küserler. Leonard ile Penny ise aynı odada kalmak zorunda kalırlar ve tam sex yapacaklarken Raj tarafından engellenirler.

S04E12 The Bus Pants Utilization


Leonard ve ekibi bir proje üzerinde çalışmaktadırlar ve Sheldon gene bütün otoriteyi elinde bulundurmak ister ve Leonard tarafından takımdan atılır. Onu üzgün gören Penny eve alır ama dayanamayıp tekrar Leonard ın takımına girmesi için Sheldon ı özür dilemesi için ikna eder.

S04E11 The Justice League Recombination


Penny tekrar Zack ile çıkmaya başlar Zack Leonard ve arkadaşlarıyla kaynaşmak isteyince Zack le dalga geçerler ve Penny buna kızar özür dilemek için Zack i yılbaşı için düzenlenen maskeli baloya davet ederler ve Penny de gelmek zorunda kalır.

S04E10 The Alien Parasite Hypothesis


Sheldon un sevgilisi Amy, Zack adında bir çocuğu görünce cinsel arzu gösterir ve buna Sheldon yardımcı olmak için Zack i ayarlar ama sonucunda hiçbirşey olmaz. Howard ve Raj ise kimin süperkahraman kimin yardımcısı olacağına dair birbirleriyle yarışırlar.

S04E09 The Boyfriend Complexity


Howard ve Raj bir teleskop u beraber izlerlerken yanlışlıkla dudak dudağa öpüşürler. Penny ise babasının onayını almak için Leonard ile barıştığını söyler ve buna Leonard fena halde kaptırır. Daha sonra Penny gerçekleri söyler ve Penny nin babası Leonardan vazgeçmemesini ister.

S04E08 The 21-Second Excitation



Erkekler indiana jones un 21 sn. uzaltılmış versiyonunu izlemek için sinemada uzun kuyruğa girerler ama tam sıraları geldiğinde salon dolar. Sheldon içeri girerek film şeritlerini çalar. Bu arada kızlar ise pijama partisi yaparlar ama Penny ye leonard la ilgili sordukları sorulardan Penny ciddi bir şekilde rahatsız olur.

S04E07 The Apology Insufficiency


Howard yeni alacağı iş için FBI tarafından araştırılmaktadır ve arkadaşlarına sorulur hepsi hata yaptığını düşünürken Sheldon Mars aracını kaza yaptırdığını yanlışlıkla söyler ve Howard ın işini elinden almasına sebep olur. Bunu düzelmek için özür dilesede Howard kabul etmez ve Sheldon ise çeşitli şekillerde özrünü kabul ettirmeye çalışır.

S04E06 The Irish Pub Formulation


Raj kız kardeşi 1 günlüğe kalmaya gelmiştir ve Raj ın uyarılarına rağmen Leonard onunla birlikte olur ve bunu gizlemeye çalışırken ortaya çıkar ve 4 arkadaş birbirlerine arkadalarından çevirdikleri numaraları söylerler ve en sonunda özür dileyerek barışırlar.

S04E05 The Desperation Emanation


Leonard dışında herkesin bir sevgilisi olması Leonard ı üzer ve Howard dan anlaşmasına sağdık kalarak ona da bir kız arkadaş ayarlamasını söyler ama tanıştığı kızdan ilk başlarda pek hoşlanmaz. Sheldon ise kızarkadaşının annesiyle tanıştırmasını istemesinden dolayı tamamen panik olur ve onunla görüşmeyi keser.

S04E04 The Hot Troll Deviation


Howard ayrıldığı sevgiliyle tekrar buluşmak ister ve Penny den yardım alır. Sheldon ve Raj ise iş yerinde aynı odayı paylaştıkları için aralarında bir sürtüşme yaşanır ve sürekli birbirlerinin sevmedikleri şeyleri yaparlar ve ortalık iyice alevlenir.

S04E03 The Zazzy Substitution


Sheldon ile sevgilisi ayrılınca Sheldon bunalıma girerek eve bir sürü kedi alır. Leonard kendi başına hallemediğinden çareyi Sheldon ın annesini aramakta bulur. Annesi ise olaya hemen el atarak 2 sini barıştırır.

24 Ocak 2011 Pazartesi

S04E02 The Cruciferous Vegetable Amplification


Sheldon daha uzun yaşamak için çalışmalara başlar ama dışarısının tehlikelerle dolu olduğunu görür ve kendisini odaya kapatarak yaptığı bir robot ile işlerini halletmeye çalışır ama robot diğerlinin hayatını çekilmez kılacaktır.

S04E01 The Robotic Manipulation


Penny Sheldon ile yeni kız arkadaşının yakınlaşmasını sağlamak için onları yemeğe çıkarır ama sonuçlarından hiç memnun kalmaz. Howard ise yaptığı robot kolla biraz problem yaşar ve hastanelik olur.

S03E23 The Lunar Excitation


Penny Leonard ın yanına sarhoş bir biçimde gelip onunla sex yaptıktan sonra gizlice gider bunu anlamayan Leonard ise aynı durumu Leslie ile denemeye çalışır ama başarılı olamaz. Raj be Howard ise bir arkadaşlık sitesinde Sheldon adına profil oluşturup tam ona göre bir kız bulurlar ve şantaj yoluyla onu buluşmaya ikna ederler ama bilmedikleri ise kız Sheldon a çok benzemektedir.

S03E22 The Staircase Implementation



Sheldon ile Leonard kavga eder ve leonard penny nin evine gelir ve penny nin ısrarı üzerine Sheldon ile nasıl tanıştıklarını anlatır ve hala neden Sheldon la beraber kaldıklarını söyler. Leonard bir roket yakıtı deneyi yaparken yanlış bir hesaplama sonucu alev alır ve onu aşağı indirmek isterken Sheldon tarafından engellenir ve yakıt ile beraber asansöre binmesine izin verilmez. Tam bu esnada roket yakıtı infilak eder Sheldon hem Leonardın hayatını kurtarmıştır hemde kimseye şikayet etmemiştir.

S03E21 The Plimpton Stimulation


Sheldon ın sürekli görüştüğü bayan bir profosör kalmaya gelir ve daha ilg geceden Leonard la birlikte olur. Leonard ilişkisinin özel olduğunu düşünürken kadının aslında bir cinsel sapık oldugunu diğerleriyle de beraber olmak istediğinde anlayacaktır.

S03E20 The Spaghetti Catalyst


Leonard ile Penny ayrılmıştır ve Sheldon ikisiyle beraber görüşmektedir yanlız bunda bir hayli zorlanır. Sonunda Leonard ile Penny arkadaş olarak kalmalarının en doğrusu olduguna karar verirler.

S03E19 The Wheaton Recurrence


Leonard Penny ye birden onu sevdiğini söyler ve ilişkilerini bir çıkmaza sokar. Sheldon ise Wheaton ile tekrar bir bowling müsabakasında karşılaşır ve tekrar yenilmek zorunda kalır.

S03E18 The Pants Alternative


Sheldon okulda aldığı bir ödül için konuşma yapacaktır ama kalabalık önünde konuşma korkusu vardır. Bunu yenmesi için herkes seferber olur ama bir çare bulamazlar. Konuşma sırası geldiğinden Sheldon a içki verirler ve olaylar kontrolden çıkar.

S03E17 The Precious Fragmentation


Bir garaj satışında yüzüklerin efendisindeki yüzüklerden birini bulan ekip yüzük için birbirlerile kıyasıya rekabete girer.

23 Ocak 2011 Pazar

S03E16 The Excelsior Acquisition



Sheldon Penny yi hastaneye yetiştirmeye çalışırken trafik cezası almıştır ve mahkemeye çıkmak zorunda kalır ve hakime karşı çıktığı için nezarette kalır ve Stan Lee yi görme şansını yitirir. Penny ise Stan Lee nin adresini alarak Sheldon ı götürür ama Sheldon bu seferde mahkemelik olur.

S03E15 The Large Hadron Collision



Leonard a İsviçreye gitmek için bir fırsat geçmiştir ve Penny ile gitmek ister. Sheldon da gitmek ister ve bu güzden ilk önce Leonard ı ikna etmek ister sonrada Penny de şansını dener ama başarılı olamaz. Tam gitme gününde hem Penny hemde Sheldon hastalanır ve Leonard Raj ile birlikte İsviçreye gitmek zorunda kalır.

S03E14 The Einstein Approximation



Sheldon çözüm bulamadığı bir teorem için kafayı yer ve sonunda Einstein gibi yaparak normal bir işte çalışmaya başlar ve en sonunda kendini Penny nin lokantasında bulur.

S03E13 The Bozeman Reaction


Leonard ve Sheldon'ın dairesine hırsız girer ve Sheldon bunu paranoyaya dönüştürür ve aldıkları bütün önlemlere rağmen şehri daha güvenli bir yer için terk etmeye karar verir ama gitti zaman daha ilk dakikada soyulunca tekrar geri döner.

S03E12 The Psychic Vortex



Howard ve Leonard çifte randevuya giderler ve bu durumda yanlız kalan Raj ise Sheldon ı ikna ederek onu bir tanışma partisine götürür ve 2 kız ile tanışırlar. Leonard penny nin medyumlara inanmasından dolayı biraz dalga geçer ve araları bozulur. Raj ise kızlarla tekrar görüşmek için tamamiyle Sheldon ın yardımına ihtiyaç duyar.

S03E11 The Maternal Congruence



Leonardın annesi ziyarete gelir ve Penny neden Leonardın annesine çıktıklarını söylemediğini düşünür ve Leonardın annesi ile birlikte içerek yakınlaşırlar.

S03E10 The Gorilla Experiment



Penny Howard ın kız arkadaşı ile Leonardın bilimsel olarak iyi anlaşmasını kıskanarak Sheldon dan ona biraz fizik öğretmesini ister. Sheldon ise bunu bir proje gibi hazırlar ama pek başarılı olamaz.

S03E09 The Vengeance Formulation



Sheldon ın radyo programı Kripke nin şakası yüzünden çok gülünç bir hale gelmiştir bu yüzden Sheldon intikam için plan yapar ama Kripke'nin odasına rektör ve yönetim kurulu üyeleriyle beraber gelmesi bir sorun yaratır. Howard ise kız arkadaşı konusunda sıkıntıdadır ve Penny ona bu konuda yardımcı olur.

S03E08 The Adhesive Duck Deficiency


Penny banyoda bir kaza geçirir ve omzu çıkar Sheldondan hastaneye götürmesi için yardım ister. Bu arada diğerleri ise meteor yağmuru seyretmek için araziye giderler ama 2 tane yaşlı kadının verdiği kurabiyeler yüzünden kendilerinden geçerler.

22 Ocak 2011 Cumartesi

S03E07 The Guitarist Amplification


Penny nin gitarist bir arkadası gelip evinde kalacagından dolayı Leonard ile kavga ederler ve Sheldon buna dayanamaz kaçmak için gittiği Howard ve Raj ın evindede kavgaya tanık olunca kendini çizgi roman dükkanına atar.

S03E06 The Cornhusker Vortex


Leonard Penny nin arkadaşlarıyla birlikte olmak için futbol seyretmek ister ama hiç anlamadığından yardımı Sheldon da bulur. Raj ise Howard la küsmüştür çünkü sevdiği bir uçurtmasını Howard ın kızlara sarkması yüzünden uçurtma savaşında kaybeder.

S03E05 The Creepy Candy Coating Corollary



Howard Leonard ile eskiden yaptığı bir anlaşmanın yerine getirilmesini ister anlaşma ise şudur; eğer Leonard yada Howard dan birisinin bir kız arkadaşı olursa diğerine de bir kız ayarlama sözüdür. Howard ın ısrarına dayanamayan Leonard Penny den yardım ister ve Penny de kabul eder. Sheldon ise küçükken kendini hayal kırıklığına uğratan Wil Wheaton dan intikam almak ister ve onunla bir kart turnuvasında karşılaşır.

S03E04 The Pirate Solution



Raj yeni bir iş bulamaz ise ülke dışına ihraç edilecektir bu yüzden Sheldon un yanında çalışmaya başlamak zorunda kalır. Raj ın sürekli Sheldon ın yanında olmasından dolayı ise Howard Penny ve Leonard a musallat olur.

S03E03 The Gothowitz Deviation



Sheldon Penny nin bazı huylarını değiştirmek için ona foklarda uygulanan bir teknik uygular ve bunu Leonard farkeder. Howard ve Raj ise kızlarla tanışmak için bir Gothic bara giderler.

21 Ocak 2011 Cuma

S03E02 The Jiminy Conjecture



Leonard ve Penny ilişkileri sorgulamaktadırlar çünkü sex hayatları çok iyi gitmez bu arada Howard ile Sheldon bir çekirge yüzünden iddaya girerler ve Sheldon en sevdiği çizgi romanını kaybeder.

S03E01 The Electric Can Opener Fluctuation


Ekip kuzey kutbundan gelmiştir ama orada iken Sheldon dan kurtulmak için Sheldon ın bulgularıyla oynarlar ve bu durumu Sheldon çok bozularak üniversiteden istifa edip texas daki evine döner. Leonard ile Penny ise bir hayli yakınlaşır ama Sheldon un küsmesi üzerine bir türlü birlikte olamazlar. En sonunda Sheldon u ikna ederler ve Leonard ve Penny ise birlikte olur.

S02E23 The Monopolar Expedition



Tüm ekip kuzey kutbuna araştırma için gidecektir ama Leonard Penny nin bu duruma üzüldüğünü düşürür ve onunla görüşmek ister. Penny durumu belli etmez ama Leonardın gitmesini çok üzülür.

S02E22 The Classified Materials Turbulence



Penny Stuart ile ikinci randevusuna gider ama yanlışlıkla Leonard ın adını söylediği için randevusu bozulur. Bunu duyan Leonard olaya çok sevinir. Howard ise Nasa için hazırladığı tuvalette ufak bir sorun oldugunu bulur.

S02E21 The Vegas Renormalization


Howard Leslie tarafından terk edilir ve bunun acısını gidermek için Sheldon hariç hepsi Las vegas a giderler. Las vegas da Leonard Howard için bir fahişe tutar. Sheldon ise evde yanlız kalacağını düşündüğü için hazırlık yapar ama anahtarlarını unuttuğundan dolayı geceyi Penny de geçirir.

S02E20 The Hofstadter Isotope


Leonard çizgiroman dükkanındaki çocukla Penny nin çıkmasını kıskanır ve Howard da onu bir bara götürmesini söyler ama Howard ın anlattığı gibi kız ayarlayamazlar aralarından sadece Raj bir kadınla birlikte olur.

S02E19 The Dead Hooker Juxtaposition


Penny Leonard ların üst katına taşınan sarışın kızı fena halde kısnanır ve en sonunda onunla kavga eder.

20 Ocak 2011 Perşembe

S02E18 The Work Song Nanocluster



Sheldon Penny ye yapmakta oldugu el işi çiçekler için yardım eder. Ama internette açtıkları siteden çok sayıda çiçek siparişi alınca tüm ekibin canla başla çalışması gerekir.

S02E17 The Terminator Decoupling



San Francisco'ya seminer için giden ekip trende Summer Glau ile tanışırlar.